
Ostatnio stwierdziłam, że poziomki zbierane własnoręcznie,
smakują dużo lepiej niż kupne! 🙂
Ekologiczny kuskus z pszenicy kamut Symbio na napoju ryżowym Rice Dream i truskawkowym jogurcie sojowym, słodzony żelem klonowym bio (Biosyrop.pl) podany z poziomkami, jagodami kamczackimi i miętą
POZIOMKOWY KUSKUS KLONOWY
/przepis własny/
60 g kaszy kuskus (4 łyżki)
dowolny napój roślinny
garść truskawek
garść poziomek
3 łyżki żelu klonowego
kubeczek jogurtu sojowego
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
Kaszę kuskus zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad jej poziom.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Jogurt zmiksować z żelem klonowym, częścią truskawek i poziomek.
Dodać siemię lniane i ponownie zmiksować.
Kaszę ostudzić i połączyć z masą jogurtową.
Dodać pokrojoną pozostałą część truskawek.
Przełożyć do szklanki, na wierzchu udekorować poziomkami i/lub innymi owocami.
Włożyć na noc do lodówki.
Rano wyjąć, udekorować miętą i podawać.
Smacznego!
Oryginalny przepis ze strony poraneknaslodko.blogspot.sk